Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keuhkot-draama. Kuva Eija Haukka
Pääsisältö

Keuhkot on älykäs ja hauska draama, joka seuraa paria heidän suhteensa yllättävän elämänkaaren läpi, heidän kamppaillessaan perheeseen ja muutokseen liittyvien kysymysten, kuten toivon, pettämisen, sattuman ja myös sen tuskan kanssa, jota voit aiheuttaa vain rakastamillesi ihmisille. Keuhkot on ekologinen rakkaustarina elämän suurimmista kysymyksistä; onko oikein hankkia lapsi tällaiseen maailmaan? Näytelmä on yllättävä, älykäs, hauska ja koskettava.

“Mä voisin lentää New Yorkiin ja takasin joka päivä seittemän vuoden ajan enkä silti sais aikaseks yhtä isoo hiilijalanjälkee kun tekemällä lapsen. Kymmenen tuhatta tonnia hiilidioksidia. Painaa saman verran kun Eiffel-torni. Mä synnyttäisin Eiffel-tornin.”

Kumpi tuhoutuu ensin, planeetta vai parisuhde?

-Yhden ihmiselämän aikana maailma ehtii muuttua lukemattomilla tavoilla. Usein vain tuo muutos on liian suurta ja hidasta havaittavaksi. Välillä matkalle avautuu kuitenkin ikkunoita, joista maailman muovautuminen ja sen mittakaava näkyvät. Niistä keskeisin on uuden elämän syntyminen. Siihen äkkiväärään kuiluun sukeltaa Duncan Macmillanin Keuhkot.

Perttu Leinonen, teoksen ohjaaja


Käsikirjoitus Duncan Macmillan
Suomennos Juha Jokela
Ohjaus Perttu Leinonen (vier.)
Lavastus Tuukka Toijanniemi
Puvustus Tellervo Syrjäkari
Valosuunnittelu Jonna Rautala
Näyttämömestari Marko Jussila
Kampaus- ja maskeeraussuunnittelu Suvi Taipale

Näytelmän oikeuksia valvoo Agency North 

Näyttämöllä:
Hegy Tuusvuori
Markus Virtanen 

 

Ensi-ilta pe 1.9.2023 klo 19 pienellä näyttämöllä
Liput 25 € / 25 € / 18 € 
Esityksen kesto 1 t 40 min

Käsiohjelma >>

Duncan Macmillan (s. 1980) on englantilainen näytelmäkirjailija ja ohjaaja. Hän on tullut tunnetuksi teoksistaan Keuhkot, Ihmiset, paikat ja asiat sekä näytelmäsovituksestaan George Orwellin klassikkoteoksesta 1984. Keuhkot-esitys sai ensi-iltansa Studio Theatressa Washington DC:ssä vuonna 2011.

Teatterikritiikki, Keskisuomalainen

Eturivin kunkku -blogi

Somevirta-upotus