Hyppää pääsisältöön
Kuva
Parit
Pääsisältö

Pirjo Hassinen: Parit - vahva tarina rakkauden voimasta

Teini-ikäinen Leena päätyy 1930-luvun Jyväskylässä todistamaan tätinsä perheen tragediaa vakavaraisten kulissien takana, ja se kietoutuu peruuttamattomasti hänen omaan kohtaloonsa. Ravistelevassa sukutarinassa rakkaus saa monia muotoja, se elää sairauden ja onnettomuuden katveessa, kuihtuu pois ja orastaa jälleen. Kolmessa sukupolvessa tapahtuvan näytelmän keskiössä on rakkaus, joka tekee meistä heikkoja ja juuri siksi kaikkein vahvimpia. Parit on näyttämösovitus Pirjo Hassisen samannimisestä romaanista.

Jyväskyläläinen Pirjo Hassinen (s. 1957) tunnetaan syvällisenä ja vavahduttavana ihmiskuvaajana. Hän on saanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja romaaneistaan, joita on käännetty useille kielille.

Sakari Hokkanen (s.1978) on tamperelainen freelance-teatteriohjaaja. Teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalta valmistuttuaan Hokkanen on ohjannut ja kirjoittanut näytelmiä useisiin suomalaisiin ammattiteattereihin. Parit on hänen kuudes ohjauksensa Jyväskylän kaupunginteatteriin.

Kuva
Parit


Ensi-ilta la 28.1.2023 suurella näyttämöllä
Liput 30 € / 28 € / 22 €
Kesto (tarkentuu myöhemmin)

 

Teksti Pirjo Hassinen
Ohjaus Sakari Hokkanen 
Lavastussuunnittelu Katariina Kirjavainen (vier.) 
Pukusuunnittelu Maarit Kalmakurki (vier.) 
Valosuunnittelu Antti Silvennoinen 
Äänisuunnittelu Mika Filpus
Kampausten ja maskeerausten suunnittelu Suvi Taipale 

Rooleissa Anna Ackerman (vier.), Elina Saarela, Miko Petteri Jaakkola, Anna-Maija Oka, Hannu Lintukoski, Asko Vaarala, Jussi-Petteri Peräinen, Anneli Karppinen, Sami Ulmanen, Taina Reponen, Paavo Honkimäki, Jukka-Pekka Mikkonen 

Esitysoikeutta valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry 

Vasen valokuva:
alkuperäinen valokuva Harjulta Keski-Suomen museo/
Jaakko Rusanen/Valokuvaamo Päijänne 1928
Kuvanmuokkaus Eija Haukka 2022
Elina Saarelan kuvasi Valokuvaamo Jiri Halttunen 2022