Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pääsisältö

Miltä tuntuu olla jatkuvasti altavastaajana?
Eerika Rantaselle tämä kokemus on tuttu.

Hoitajaopintoihin liittyvät sairaalaharjoittelut, alkoholisti-isän kaikkialle seuraava varjo, sydämen ympäri muljauttava rakastuminen, seksi, ystävät, nuoren elämän surut ja riemut. Eerikan matka kohti aikuisuutta on täynnä kamppailua ja kipua.

Neljäkymmentäviisivuotias Eerika katsoo elettyä taaksepäin, nuorta itseään kokeneempana ja viisaampana. Miten tästä kaikesta selvittiin ja päädyttiin jotakuinkin tolkkupäisenä tähän?

Eerika Rantasen tähänastinen elämä on vakuuttava taidonnäyte kolmen upean näyttelijän ja yhden taitavan muusikon saumattomasta yhteispelistä; esityksen nimiroolissa nähdään Ria Kataja, kertojina ja muissa rooleissa Kaisa Hela ja Eeva Soivio, muusikkona Mila Laine, joka on myös säveltänyt esityksen musiikin. Esityksen ohjaa Juha Jokela.

Lämmin, huumorin sävyttämä tarina pohjautuu väljästi näyttelijöiden omiin kokemuksiin. Vaikka teos ei kerro suoraan kenenkään elämästä, siitä välittyy väkevänä alkuperäisen kokemuksen tunnustuksellisuus ja omakohtaisuus.

Eerikan tarina nähdään nyt ensimmäistä kertaa teatterin näyttämöllä. Esitys on Jyväskylän kaupunginteatterin, Tampereen Teatterin ja Kansallisteatterin yhteistuotanto.

Kantaesitys Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 2.3.2024
Ensi-ilta Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä 17.4.2024
Ensi-ilta Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä 6.9.2024

Ylen 14-osainen, samanniminen kuunnelmasarja ilmestyi vuonna 2022 ja on kuunneltavissa Yle Areenassa. Sekä kuunnelman että teatteriesityksen käsikirjoitukset ovat syntyneet tekijöiden pitkän ja monivaiheisen yhteistyön tuloksena. Kuunnelmasarjan odotettu toinen kausi alkaa Ylellä näytelmän kantaesityspäivänä 2.3.2024.

 

Kuva
Yhteistyöteattereiden logot
Alasivu

Kantaesitys 2.3.2024 suurella näyttämöllä
Liput
peruslippu 33 €  
eläkeläiset 31 € 
alennuslippu 25 €

Esityksen kesto 2h 15min

Käsikirjoitus Juha Jokela, Kaisa Hela, Ria Kataja, Eeva Soivio
Ohjaus Juha Jokela
Lavastussuunnittelu Mikko Saastamoinen (TT)
Pukusuunnittelu Auli Turtiainen (SKT)
Valo- ja videosuunnittelu Antti Silvennoinen
Musiikki Mila Laine
Äänisuunnittelu Juha Tuisku

Rooleissa Ria Kataja, Kaisa Hela, Eeva Soivio ja Mila Laine (muusikko)