Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän kaupunginteatteri. Kuva Maris Grunskis
Pääsisältö

Jyväskylän teatteritalo on valmistunut vuonna 1982, jolloin ei vielä kiinnitetty riittävästi huomiota esteettömyyteen. Pyrimme kuitenkin koko ajan parantamaan historiallisen rakennuksen esteettömyyttä. Teatterin uudesta pääsisäänkäynnistä pääsee suoraan yleisölämpiöön. Pääsisäänkäynnissä, tuulikaapin vierellä on esteetön, 1 m leveä ovi esimerkiksi pyörätuoliasiakkaita varten. Pääsisäänkäynnille pääset helpoimmin Hannikaisenkadun suunnasta, kaupungintalon puoleiselta sivulta (ks. kuva) eli Tietotalon ja Rakentajantalon välistä. Saatamme joutua Kirkkopuiston työmaan ja lähestyvän peruskorjausremontin takia tekemään muutoksia kulkuyhteyksiin, mutta pyrimme tiedottamaan niistä tarpeen tullen. Mikäli saavut teatteriin avustajan kanssa, sinun tulee lunastaa tai varata pääsylippusi Kauppakeskus Tawastissa sijaitsevan lippumyymälämme kautta, puh. 014 569 0110.

karttakuva saapumisesta teatterille Hannikaisenkadun suunnasta
teatteri_kartta.jpg

Pyörätuolilla liikkuminen

Suurella näyttämöllä on neljä pyörätuolipaikkaa. Pyydämme teitä varaamaan pyörätuolipaikat etukäteen teatterin lippumyymälästä. Pyörätuolilla liikkuvat käyttävät teatterin pääovea, Vapaudenkatu 36.
Vahtimestarit ohjaavat pyörätuolia käyttävät noin kolmekymmentä metriä pitkiä käytäviä hissille ja sieltä suuren näyttämön katsomoon. Pyörätuolilla ei pääse kulkemaan katsomoon itsenäisesti.

Pienen näyttämön katsomoon pääsee sisääntuloaulan oikealta puolelta luiskaa pitkin. Pyörätuolilla liikkuvat voivat ottaa mukaansa avustajan, jonka lippu on maksuton.

Mikäli tarvitset apua katsomoon pääsemiseksi, ota yhteyttä aulahenkilökuntaamme saapuessasi teatteriin ennen esitystä. Voit myös mainita asiasta lippumyymälässämme ostaessasi lippuja esityksiimme.

Induktiosilmukka

Suurella näyttämöllä on käytössä induktiosilmukka. Kertokaa lippumyymälässä asioidessanne induktiosauvan tarpeesta. Lipunmyyjät varaavat teille liput niiltä paikoilta, joilla kuuluvuus on parhain induktiosauvaa käytettäessä.
Induktiosilmukan parhaat kuuluvuusalueet.

Kuvailutulkkaus

Suurella näyttämöllä on mahdollista erikseen sopien käyttää kuvailutulkkaajaa. Teatterilla ei ole omaa kuvailutulkkaajaa eikä tulkkauslaitteita, joten ryhmän tulee varata sekä laitteet että tulkkaaja itse. Tulkkauksen järjestelyistä teatterilla voitte olla yhteydessä teatterin viestintään teatteri.viestinta(at)jyvaskyla.fi.
Kuvailutulkkausta tarvitsevan ryhmän saapumisaika teatterille sovitaan erikseen.

Viittomakielinen tulkkaus

Molemmilla näyttämöillä on mahdollista erikseen sopien käyttää viittomakielen tulkkeja. Teatterilla ei ole omaa tulkkia, joten ryhmän tulee varata tulkki itse. Viittomakielen tulkit ovat katsomossa joko oikealla tai vasemmalla puolella, riippuen esityksen ylöspanosta. Viittomakielen tulkin/tulkkien käyttämisestä tulee ilmoittaa lippumyymälään lippua varatessa. Käytännön järjestelyissä tulee olla yhteydessä teatterin viestintään teatteri.viestinta(at)jyvaskyla.fi.

Jyväskylän kaupunginteatteri on Vammaiskorttikohde

Kuva
Vammaiskortti-logo

Jyväskylän kaupunginteatteri on mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Huomioithan, että mikäli tarvitset teatterikäynnilläsi avustajaa, sinun tulee varata tai ostaa lippusi lippumyymälästämme Versonraitilta.

Meillä:

•    Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme.
•    Toimitiloissamme on esteetön WC.
•    Katsomossamme on pyörätuolipaikkoja.
•    Tiloissamme on induktiosilmukka.
•    Toimitilojemme esteettömyystiedot löytyvät selkeästi omilta verkkosivuiltamme.
•    Koko henkilökuntamme on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan erityistä tukea tarvitsevaa asiakastamme.

Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme kehitettävää. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi. Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta www.vammaiskortti.fi.

Yhteyshenkilö:
Turkka Saarikoski, p. 050 311 8916, [email protected]