Hyppää pääsisältöön

12.1.2024

Kuva
Teatteritiistai. Kuva Jyväskylän kaupunginteatteri

Teatteritiistait ja Kurkistus kulisseihin -kierrokset ovat tänä keväänä Jyväskylän kaupunginteatterin yleisötyössä näkyvimpiä yleisöä osallistavia toimintoja. Yhä tiukkenevilla resursseilla yleisötyö hoitaa myös Asiakasraadin, Taidetestaajat sekä yhdistyksissä vierailut mahdollisuuksien mukaan. Kohtaamme edelleen myös kaikki kaupungin kakkosluokkalaiset kiertävällä esityksellä, joka on tällä kaudella Tarinoiden lähde. Teatterilaisille tämä, jo yli kymmenen vuotta jatkunut kakkosluokkalaisten kanssa seikkaileminen on erityisen merkityksellistä. – On jäänyt elävästi mieleen, kun ne lapset katsoo silmät pyöreinä ja suu ammollaan, kun yritetään keksiä tarinaan puuttuvia sanoja. On upeaa, miten lapset lähtee leikkiin niin täysillä mukaan, sanoo näyttelijä Jussi-Petteri Peräinen, toinen tämän kauden Tarinoiden lähteen esiintyjistä. 

Kolme kiinnostavaa Teatteritiistaita

Kevään kolmen eri Teatteritiistain kiinnostavat aiheet nousevat paitsi uudesta esityksestä, myös yhteistyöprojekteista ja teatteritalon remontin vuoksi Paviljonkiin siirtymisestä. 

30.1. Hiljaista iloa teemaillassa vieraana on teoksen ohjaaja ja käsikirjoittaja Anssi Valtonen. Tule kuulemaan, miten uusi teos on syntynyt ja mitä muuta teatterin tekemisestä ja kulttuurista ajattelee teatterimme oma ohjaaja. 


12.3. Yhteistyöproduktioiden illassa vieraaksi saapuvat teatterimme oma valosuunnittelija Antti Silvennoinen ja Tanssiryhmä Off/Balancen taiteellinen johtaja Terhi Kuokkanen. Heidän kanssaan keskustellaan yhteistyöprojektien haasteista ja hienouksista. 


9.4. olemme jännittävän äärellä, kun teatterin muutosta Paviljonkiin kahdeksi vuodeksi teatteritalon remontin ajaksi saapuvat kertomaan faktoja teatterinjohtaja Marietta Kunnas ja teatterin käyttöpäällikkö Tuukka Toijanniemi. Uusi tilanne on kaikille varmasti mielenkiintoinen ja kiehtova ja on hienoa, että voimme vaihtaa ajatuksia aiheesta myös yleisön kanssa.


Jokaisessa Teatteritiistaissa on vieraan haastattelun lisäksi yleisöllä mahdollisuus esittää omia kysymyksiään. Teatteritiistait järjestetään kaupunginteatterin yleisölämpiössä klo 18-19.30, ne ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Kahvio palvelee koko illan ajan.

Merkityksellistä työtä minimaalisin resurssein

Yleisötyön merkityksellisyydestä huolimatta realiteetit ovat talouden nykytilanteessa huolestuttavia. – Säästöleikkuri kohdistuu luonnollisesti teatterissa yleisölle avoimiin vapaan pääsyn toimintoihin. Näin yhteiskuntavastuun kantaminen erilaisten yleisöjen tavoittamisessa heikentyy entisestään, mutta emme lannistu emmekä ainakaan anna periksi, lupaa teatterin yleisötyöntekijä Tytti Vänskä.


Lisätietoja:
näyttelijä-yleisötyöntekijä Tytti Vänskä, [email protected]

Kuvia teatteristamme:
https://www.flickr.com/photos/157867543@N05/albums/72157715570587388/