Hyppää pääsisältöön

16.5.2024

Kuva
Jyväskylän kaupunginteatterin esityksissä ja yleisötilaisuuksissa kävi esityskaudella 2023-2024 yhteensä yli 50 000 katsojaa. Katsotuin esitys oli Evita-musikaali, joka tavoitti yli 15 000 musikaalin ystävää. Toiseksi suosituimmaksi nousi Älä pukeudu päivälliselle -farssi, jonka näki noin 10 000 silmäparia. 

Kausi 2023-2024 päättyi noin neljä viikkoa tavallista aiemmin johtuen tulevasta teatterin peruskorjausremontista ja väistömuuttoon valmistautumisesta.  

Kantaesitysten täyteinen syksy odottaa Paviljongissa 

Syksyllä 2024 kaupunginteatterin väistötiloissa Paviljongissa Uno Savolan kadulla nähdään neljä uutta ensi-iltaa. Kauden aloittaa Eric-Emmanuel Schmittin käsikirjoittama, Anssi Valtosen ohjaama tiivistunnelmainen trilleri Pikkurikoksia rakkaudessa. Tämä näytelmä saa ensi-iltansa Paviljongin Ahti-näyttämöllä 20.9. Pikkurikoksia rakkaudessa -näytelmän käännöstyötä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Maailma näyttämölle -hanke. Näytäntökauden 2024-2025 musikaalina nähdään Bosslady, jonka alkuperäisidea on Maija Vilkkumaan käsialaa. Hän on myös säveltänyt ja sanoittanut musikaalissa esitettävät kappaleet. Bossladyn on käsikirjoittanut Maija Vilkkumaa ja Satu Rasila, joka myös ohjaa näytelmän. Musiikin sovituksen ja musiikkidramaturgian on tehnyt Eeva Kontu. Bossladyn ensi-ilta on Paviljongin Aune-salissa 28.9. 

Myöhemmin syksyllä ensi-iltansa saa Pasi Lampelan käsikirjoittama ja ohjaama uutuusdraama Laura, joka on yhteistuotanto Suomen Kansallisteatterin kanssa. Lauran kantaesitys nähdään Aune-näyttämöllä 31.10.   

Ahti-näyttämön viimeinen ensi-ilta syksyllä 2024 on tummanpuhuva komedia Voitto kotiin. Sen on kirjoittanut Oliver Bukowski, suomentanut Jukka-Pekka Pajunen ja sen ohjaa Satu Säävälä. Ensi-ilta on 30.10.  

Muuta ohjelmistoa ovat Esirippu aukeaa 4.10. jossa esittelemme syksyn näytelmät sekä kerromme jo tulevan kevään uutuuksista. Tarinoiden joulu 17.–18.12. vie meidät puolestaan jouluisiin tunnelmiin kahden esityksen verran. Luvassa silloin kokoelma muistoja, tarinoita ja taianomaisia tulkintoja tutuista sekä hieman tuntemattomammistakin jouluisista sävelmistä. 

 

Lisätietoja:  
teatterinjohtaja Marietta Kunnas,  
p. 050 311 8705 
www.jklteatteri.fi