Hyppää pääsisältöön

24.1.2024

Kuva
Henkilö levittää käsiään graafisen soikion sisällä
Etsitkö töitä? Oletko miettinyt mitä sinun työurallesi voisi vielä mahtua? Me tiedämme missä on töitä ja miten näille aloille voi kouluttautua.

Jos omalla alallasi ei ole juuri nyt työpaikkoja, voisitko ajatella tekeväsi jotain muuta työtä sillä aikaa, kun ajat muuttuvat? Listasimme työpaikkoja, koulutuksia ja muita mahdollisuuksia löytää työtä juuri nyt. 

Voit saada tukea urasuunniteluusi

Tule ajattelemaan kanssamme! 

Täällä on töitä juuri nyt:

Suuntaa suoraan työhön: eri työnantajat etsivät työntekijöitä Keski-Suomessa juuri nyt erityisesti hoiva-alalle, puhtaanapitoalalle sekä myyntiin ja keittiöaloille. 

Jyväskylän kaupunki rekrytoi parhaillaan erityisesti kesätyöntekijöitä sekä sijaisia useille eri aloille. 

Lisäksi Jyväskylän kaupungilla on tarjolla oppisopimusopiskelun mahdollisuuksia varhaiskasvatusalalla sekä suurtalous- ja keittiöalalla. 

Sijaisuudet ja keikkatyöt Jyväskylän kaupungilla

Kuva
Henkilö pitelee molemmissa käsissään ruuanvalmistusastioita

Jyväskylän kaupunki etsii jatkuvasti työntekijöitä erilaisiin sijaisuuksiin. Moniin sijaisuuksiin riittää kiinnostus alaa ja työtehtäviä kohtaan, joten työyhteisöön pääsee mukaan matalalla kynnyksellä. 

Tutustu juuri nyt haussa oleviin sijaisuuksiin ja keikkatöihin Jyväskylän kaupungilla.

Kesätyönhaku Jyväskylän kaupungilla alkaa 12.2.

Kesätyöpaikkoja haetaan verkossa Kuntarekry-sivustolla

Jyväskylän kaupungin kesätyöpaikat julkaistaan Jyväskylän kaupungin rekrytoinnin verkkosivuilla 12.2. alkaen.

Tutustu sinua kiinnostaviin määräaikaisiin töihin ja laita hakemus tulemaan!

Keski-Suomen Hyvinvointialueella kesätöitä laitos- ja sairaalahuoltajille

Keski-Suomen Hyvinvointialue etsii laitos- ja sairaalahuoltajia eri mittaisiin kesäsijaisuuksiin eri puolille Keski-Suomen hyvinvointialuetta. Työn sisältö voi painottua yhteen osa-alueeseen tai sisältää laajasti sekä siivouksen, ateriahuollon että tekstiilihuollon työtehtäviä. Työtä tehdään vuorotyönä maanantaista perjantaihin tai maanantaista sunnuntaihin. Omaa kesätyöarkea voit rakentaa niin Hankasalmella, Joutsassa, Jyväskylässä, Karstulassa, Keuruulla, Laukaassa, Muuramessa, Petäjävedellä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Viitasaarella kuin Äänekoskellakin. Kerro toiveesi paikkakunnasta hakemuslomaketta täyttäessäsi!

 

Jätä hakemus kesätöihin Keski-Suomen Hyvinvointialueelle

Oppisopimuksella opiskelemaan?

Varhaiskasvatusalalle? 

Kevään aikana saattaa tulla hakuun oppisopimusopiskelun mahdollisuuksia päiväkoteihin. Jos sinua kiinnostaa saada ammatti varhaiskasvatuksen alalta Jyväskylän kaupungilla, ilmoita kiinnostuksesi omavalmentajallesi. 

Omavalmentajalle jätät yhteydenottopyynnön Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Suurtalouskeittiöalalle?

Kevään aikana saattaa tulla hakuun oppisopimuksen mahdollisuuksia Kylän Kattaukselle. Kylän Kattaus tarjoaa ruokapalveluita pääasiassa kaupungin eri yksiköihin, kuten kouluihin ja päiväkoteihin. Ilmoita kiinnostuksesi omavalmentajallesi.

Jätä yhteydenottopyyntö Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Oppisopimustyöpaikan voit hankkia myös itse yrityksestä. 
Kerro suunnitelmistasi omavalmentajallesi hyvissä ajoin ennen oppisopimusopintoihin ilmoittautumista. Samalla saat kysyttyä omavalmentajaltasi mahdollisuutesi palkkatukeen.

Oppisopimusopiskelusta yleisesti voit lukea lisää Työmarkkinatorilta.

Keski-Suomen Hyvinvointialue: Hoiva- ja hoitoalalla riittää työllistymismahdollisuuksia! 

Kuva
Kaksi henkilöä seisoo

Keski-Suomen hyvinvointialueella voit oppisopimuksella suorittaa työtä tehden toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.  Opiskella voi muun muassa lähihoitajaksi tai hoiva-avustajaksi. Oppisopimuspaikkoja löytyy monipuolisesti ympäri Keski-Suomea esimerkiksi kotihoidon, ikääntyneiden asumispalveluiden ja vammaisten asumispalveluiden yksiköistä. Oppisopimus on oiva mahdollisuus rakentaa omannäköinen työarki Keski-Suomen hyvinvointialueella. 

Oppisopimuspaikkaa voit kysyä lähettämällä avoimen hakemuksen osoitteeseen rekrytointi (at) hyvaks.fi.

Kerrothan hakemuksessasi seuraavat asiat:

  • nimesi
  • minkä alan oppisopimuspaikkaa haet
  • toiveesi kunnasta sekä mahdollinen toiveesi yksiköstä
  • oletko vasta aloittamassa opintoja vai onko sinulla opinnot jo käynnissä

Halutessasi voit olla yhteydessä oppisopimuspaikasta myös suoraan yksikköön. 

Tervetuloa rakentamaan oppisopimuksella omannäköinen työarki Keski-Suomen hyvinvointialueelle!

Nämä yritykset etsivät tekijöitä ravintola-, matkailu- tai suurtalouskeittiöalalle 

Kuva
Henkilö pitelee lautasia kädessään

Kiinnostaako sinua työskennellä ravintola- ja matkailualalla? Yritykset ovat ilmoittaneet meille, että he tarvitsevat työntekijöitä asiakaspalveluun, myyntiin ja markkinointiin, ravintola-alan työhön ja majoitustoimintaan. 

Tule tapaamaan näitä työnantajia rekrytointitapahtumaan työllisyyspalveluiden tiloihin 6.2. kello 13-16 osoitteeseen Asemakatu 4.

Muun muassa nämä yritykset esittelevät avoimia työpaikkojaan matkailu- ja ravitsemusalalta:

Paikalla on myös oppilaitosten edustajia, jos kaipaat lisäkoulutusta alalle.

Lisätietoja: Rekrytointitapahtuma: Tule ja löydä työpaikka ravitsemus- ja matkailualalta!

Puhtauspalveluala ja siivous: Nämä yritykset tarvitsevat työntekijöitä

Kuva
Henkilö pitää siivousvälineen varresta kiinni ja nauraa

Siivoojan töissä ei vaadita aina alan koulutusta, vaan usein kiinnostus työtehtäviä kohtaan riittää. Suomen kielen riittävää taitoa vaaditaan useasti vain kotisiivouksessa, jossa erityisesti vanhempien asiakkaiden kanssa toivotaan yhteisen kielen puhumista.

Hae koti- ja loppusiivoojaksi Rekrykoulutuksen avulla Solinalle!

ISS rekrytoi Keski-Suomessa

Kiinnostaako kouluttautua alalle?
Työvoimakoulutuksena voit opiskella puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon. Koulutukseen on kevään aikana joustava hakuaika. 

Lue lisää ja hae laitos- ja toimitilahuoltajan tutkintoon työvoimakoulutuksena

Omavalmentajana olemme nähneet, kuinka onnelliseksi työpaikka voi tehdä, vaikka se olisi oman mukavuusalueen, työssäkäyntialueen, koulutuksen tai palkkatasonkin ulkopuolelta. Kaikista tehtävistä jää jotain käteen: uutta osaamista, kiva työyhteisö, uusi kontakteja, järjestelmiä tai ainakin tieto siitä, mitä työtä ei ainakaan halua tehdä. Kannustamme tutkimaan mahdollisuuksia löytää työ laajasti.

  Anu Korhonen, omavalmentaja

Kuva
Kolme henkilöä tietokoneen ääressä seisten

Lue blogi: Miksi unelmaduunin odottelu voi estää sinua saamasta juuri sitä, mitä tavoittelet?

ICT-ala kaipaa osaamista ja tekijöitä

ICT-osaajia tarvitaan lähes kaikilla työpaikoilla. Osaajia alalla on tällä hetkellä liian vähän ja tulevaisuudessakin töitä on. Tyypillistä alan työnhaussa on se, että työpaikat tulevat harvoin julkiseen työpaikkahakuun. 

ICT-alalle voi kouluttautua korkeakouluissa tai esimerkiksi RekryKoulutusten kautta. RekryKoulutus on koulutus, jossa työnantaja kouluttaa halukkaan potentiaalisen työnhakijan yrityksen tehtäviin. RekryKoulutuksen jälkeen on molemman osapuolen tavoitteena solmia työsuhde. 

Jos sinun tulisi päivittää ICT-osaamistasi, suosittelemme myös työvoimakoulutukseen osallistumista. Työvoimakoulutuksen aikana voit parantaa osaamistasi ICT-alalla. Työvoimakoulutuksia tulee jatkuvasti lisää hakuun, eli kannattaa seurata mitä koulutuksia ICT-alalle on tulossa. 

Seuraa tulevia ICT-aiheisia -työvoimakoulutuksia verkossa

Buutti Trainee Academy

Oletko kiinnostunut ohjelmoinnista ja haluaisit kehittää ohjelmointitaitosi seuraavalle tasolle? 12.3. alkava Buutti Trainee Academy tarjoaa sinulle työkalut, joilla pääset ohjelmistokehittäjän urallasi eteenpäin. 

Tutustu työvoimakoulutukseen!

Haluatko vielä pohtia mistä löydät työpaikan tai tulevan alasi?  

Järjestämme Kohti koulutusta  -tapahtuman 22.2. ennen korkeakoulujen kevään toista yhteishakua. Lisätietoa tapahtumasta on tulossa lähiaikoina.

  • Korkeakoulujen kevään yhteishakuaika on 13.3. klo 8 – 27.3. klo 15.
  • Haku ammattikouluihin ja muihin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin yhteishaun hakuaika on 20.2.–19.3.

Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Työnhakukahvilassa voit keskustella asiantuntijan kanssa

Tule käymään Työnhakukahvilassa keskiviikkoisin kello 12-14! Kahvilassa sinua on vastassa omavalmentaja, jonka kanssa voit pohtia työnhakua ja kouluttautumista. Kahvila järjestetään palvelutorilla, osoitteessa Asemakatu 4.  

Tulevat työnhakukahviloiden ajankohdat

Soita koulutusneuvontaan

Valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinnumerosta saat vastauksia koulutukseen hakeutumiseen, opintojen sisältöihin, etuuksiin ja ammatteihin liittyviin kysymyksiin. Neuvoa voit kysyä myös Chatin kautta.  

Koulutusneuvonnan puhelinnumero ja Chat-palvelu (tyomarkkinatori.fi)

Osallistu koulutuskokeiluun oppilaitoksessa

Jos sinulla on vaikeuksia ammatin tai alan valinnassa ja haluat varmistua suunnitelmastasi ennen kuin haet koulutukseen, koulutuskokeilu on sinulle sopiva palvelu.

Koulutuskokeilussa sinulla on mahdollisuus tutustua Keski-Suomessa Gradian ja Poken opintotarjontaan ja niiden sisältöön. Käytännössä pääset seuraamaan oppitunteja sekä keskustelemaan oppilaitoksen edustajan kanssa opintojen sisällöistä. Voit sopia koulutuskokeiluun osallistumisesta omavalmentajasi kanssa. 

Lue lisää koulutuskokeilusta

Päivitä osaamistasi työvoimakoulutusten avulla

Kuva
Henkilö levittää käsiään graafisen soikion sisällä

Työttömänä työnhakijana oleville sekä työttömyysuhan alaisille henkilöille on tarjolla eri tarpeisiin ja elämäntilanteisiin sopivia työvoimakoulutuksia, jotka antavat osaamista työllistäville aloille ja parantavat työelämävalmiuksia. Koulutusten kesto voi vaihdella yhden päivän lupakorttikoulutuksesta kokonaisen tutkinnon suorittamiseen.  

Katso tästä kaikki Keski-Suomen työvoimakoulutukset

Lue lisää työvoimakoulutuksesta (tyomarkkinatori.fi)

Tukea työllistymiseen lupakorteilla  

Lupakorttikoulutus voi parhaimmillaan olla avain nopeaan työllistymiseen. Työvoimakoulutuksena järjestettävä lupakortti on maksutonta koulutusta osallistumis- ja tutkintomaksujen osalta.  

Tutustu monipuolisiin lupakorttikoulutuksiin!

Työmarkkinatorilta löydät työpaikat

Avoimet työpaikat ja työnhakijan palvelut löydät Työmarkkinatorilta! Selaa myös muita työnhakukanavia työllisyyspalveluiden verkkosivuilta

Jätä yhteydenottopyyntö omavalmentajalle Oma asiointi -verkkopalvelussa:

Oma asiointi -verkkopalvelu