Hyppää pääsisältöön

15.1.2024

Kuva
Jyväskylän kaupunginteatteri. Kuva Maris Grunskis

Jyväskylän kaupunginteatterin esityksissä ja yleisötilaisuuksissa kävi vuonna 2023 reilut 52 000 katsojaa. Katsotuin esitys oli Evita-musikaali, joka tavoitti syyskaudella yli 10 000 musikaalin ystävää. Toiseksi suosituimmaksi nousi Hiirenloukku-dekkari noin 7 500 katsojalla kevään aikana. Kolmanneksi eniten kiinnosti Älä pukeudu päivälliselle -farssi, jonka syyskaudella näki liki 6 000 silmäparia. Esityksiä, keikkoja, yhteistyö- ja vierailuesityksiä sekä yleisötyötapahtumia kaupunginteatterilla koettiin vuoden 2023 aikana lähes 320 kappaletta.

 – Voimme olla erittäin tyytyväisiä ja kiitollisia tavoittamastamme yleisömäärästä, vuosi oli monella tavalla paluuta normaaliin. Katsojien lisäksi haluan kiittää teatterin ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilökuntaa. Meillä on vahva me-henki, jonka uskon näkyvän monella tavalla myös yleisöllemme, teatterinjohtaja Marietta Kunnas korostaa.

Uutta kohti

Alkanut kevätkausi on viimeinen ennen teatteritalon peruskorjausremonttia. Kevään esitykset päättyvät jo huhtikuun puolivälissä, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen remonttiin ja muuttoon Paviljonkiin, josta tulee kaupunginteatterin tilapäiskoti kahdeksi vuodeksi ensi syksystä alkaen.

– Teatterin toiminta jatkuu uudessa ja jännittävässä tilanteessa innokkaana, kunnianhimoisena ja uteliaana. Toivomme, että edessä aukeava kahden vuoden jakso on meille avartava, inspiroiva ja hyvällä tavalla uusia näkökulmia antava. Sitä samaa toivomme sen olevan myös yleisöllemme, Kunnas kertoo.

 

Keväällä kaksi kantaesitystä

Keväällä 2024 kaupunginteatterissa nähdään kaksi uutta ensi-iltaa. Musiikkinäytelmä Hiljaista iloa saa ensiesityksensä suurella näyttämöllä lauantaina 20.1. klo 15. Kevään toinen uutuus on yhteistyössä Tampereen Teatterin ja Kansallisteatterin kanssa toteutettava Eerika Rantasen tähänastinen elämä, jonka kantaesitys nähdään niin ikään suurella näyttämöllä lauantaina 2.3. klo 19. Uutuuksien lisäksi syksyltä tutut esitykset Evita, Älä pukeudu päivälliselle ja Keuhkot jatkavat ohjelmistossa myös keväällä. Lisäksi jo liki puolitoista vuotta ohjelmistossa ollut Tango sateessa saa kaksi toivottua lisäesitystä tammikuun lopussa ja helmikuun alussa. Esitysten lisäksi kaupunginteatteri toteuttaa erilaisia yleisötyötapahtumia, Teatteritiistai-teemailtoja ja kulissikierroksia. 

Kohtaamme edelleen myös kaikki kaupungin kakkosluokkalaiset kouluilla kiertävällä Tarinoiden lähde -esityksellä, näyttelijä-yleisötyöntekijä Tytti Vänskä sanoo.

 

Lisätietoja: 
teatterinjohtaja Marietta Kunnas, 
p. 050 311 8705
www.jklteatteri.fi